De flesta tror att prepping är meningslöst. De tror inte att en stor katastrof någonsin kommer att hända dem.

Vet du varför prepping är meningslöst? Eftersom de flesta inte vet vad de gör och de inte har en fast handlingsplan för hur de ska hantera det när skiten går vild.

Ärligt talat har de rätt i sitt tänkande. En majoritet av människor kommer inte att gå igenom en stor katastrof.

Prepping är meningslöst om du prepping av fel skäl och inte fullt utrustade för när du står inför en SHTF situation. Prepping är dock inte meningslöst om du verkligen vet vad du förbereder dig för och har färdigheter att överleva efter en katastrofstrejk.

I den här artikeln strävar vi efter att korrekt informera dig med nödvändig kunskap så att du inte är en meningslös prepper.
Varför Prepping är meningslöst om du köper från butik med prepper saker.

Flera missförstånd gör prepping meningslöst. Att vara felaktigt utbildad för prepping och överlevnad innebär att du inte kommer att ha de nödvändiga färdigheterna för att överleva på lång sikt.

Många webbplatser och TV-program vill bara sälja dig något. De kommer att fylla ditt huvud med rädsla för ett osannolikt scenario så att du köper deras produkt. De vill ha dig i en konsumentmentalitet, inte en överlevnadsmentalitet.

Om du köper ” survival gadgets “eftersom en slumpmässig person på Amazon sa” Du måste ha den här produkten om du blir bit av en zombie ” är prepping meningslöst.

Om du installerar end of the world bunker eftersom du såg att alla har en på Doomsday Preppers, är prepping meningslöst.

Du måste komma ihåg att TV-program är utformade för att fånga tittarens uppmärksamhet. De är inte utformade för att ge de mest exakta överlevnadstipsen och teknikerna.

Så cool som några av överlevnadsteknikerna är, är de inte nödvändigtvis den teknik du behöver för att överleva. Men de gör bra TV!

Många andra webbplatser är stora resurser för överlevnad och beredskap. Om du följer och övar de råd som ges av dem kommer du att vara mycket mer benägna att överleva en stor katastrof.