Inte alla ADSL bredbandsanslutningar skapas lika och telefonens Internet-anslutning är inte en ersättning för en fast anslutning. Det finns sex sätt Amerikaner för närvarande tillgång till internet plus två tekniker i utveckling. Innan vi börjar är det viktigt att notera att även om du har Wi-Fi i ditt hem, har du förmodligen fortfarande en fast, trådbunden anslutning. Det finns en viktig skillnad mellan Wi-Fi och din mobiltelefon, som vi ser nedan.

Digital Subscriber Line (ADSL) är den vanligaste typen av anslutning på landsbygden Amerika. Detta är anslutningen som tillhandahålls av ett traditionellt telefonföretag som AT & T, Verizon, CenturyLink, Windstream eller Frontier. Medan relativt allestädes närvarande, kämpar en DSL-anslutning med hastighet och nätverksbelastning. Den har en median nedladdning och uppladdningshastighet på 10/1, och ju fler människor som använder nätverket, desto LÅNGSAMMARE blir det. Mer än detta försämras signalen efter ca 3 miles, så ju längre bort du bor från en åtkomstpunkt desto LÅNGSAMMARE blir din anslutning.

Kabel är den mest framstående bredbandstekniken i urbana samhällen, tillsammans med de flesta städer, och län platser. En kabel snabb bredbandsanslutning tillhandahålls av ett traditionellt företag som Comcast (Xfinity), Charter eller Cox och är tillgänglig för 88.2% av amerikanska hushåll. Den använder en koaxialkabel för att ansluta dig till internet. Fördelen med kabel är att den är ganska snabb (en median på 400/20). Problemen är att det bara är tillgängligt i täta områden, och det lider av nätverksbelastning (ju fler människor online samtidigt, desto långsammare kommer allas tjänst att vara).

Fiber anses vara” gold-standard ” av bredbandsanslutningar. Det är otroligt snabbt(1000/1000 eller 1gigabit per sekund upp / 1 gigabit per sekund ner). En fiberoptisk kabel är en glasfilament som överför data genom ljuspulser. Fiber kan tillhandahållas av alla företag, stora och små, inklusive AT & T och Verizon (Fios) och Ting. Många telefon-och elkooperativ rullar ut fiber till landsbygden Amerika. Fiber kan hantera en nära obegränsad mängd data och användare, men problemet är att det är dyrt att lägga ner, och som sådan vill många företag inte investera i sin utbyggnad utan garanterad avkastning på investeringar på bredband – något som är svårt att uppnå i landsbygden Amerika.

Fast trådlös, som tillhandahålls av en Wisp (wireless internet Service provider), är en Internetanslutning som härstammar från ett torn som överför anslutning till användaren med hjälp av radiovågor. Ofta är tornet själv anslutet till ett nätverk (eller ett annat torn) med hjälp av en fiber-eller DSL-tråd, men ibland genom en mikrovågsöverföring. Fast trådlöst har visat sig vara fördelaktigt för landsbygden och avlägsna Amerika eftersom ett torn kan sända en signal så långt som 10 miles. WISPs inkluderar Wisper, Rise, King Street och Agile. Vissa WISPs, som MonkeyBrains i San Francisco, arbetar även i större städer. Många Internetleverantörer använder fast trådlös som en interimslösning innan fullständig fiber-to-the-home-distribution eftersom en fiberoptisk kabel kan anslutas till ett torn och signalen överförs trådlöst. Nackdelarna med fast trådlös inkluderar potentiellt långsammare service, behovet av siktlinje, nätverksbelastning, signalnedbrytning under dåligt väder och utrustningskostnader.

Satellit internet, som tillhandahålls av antingen ViaSat eller Hughes, är tillgänglig för ungefär 99% av den amerikanska befolkningen. Många på landsbygden Amerika prenumerera på satellit internet. Problemet är att satellitanslutningar är notoriskt långsamma (runt 2/1. 3) och plågas av höga priser, låga datatak (vilket innebär att du inte kan använda många dataintensiva applikationer), hög latens (vilket betyder mycket fördröjning mellan överföring och mottagning) och väderstörningar. Många har hävdat att satelliten inte bör ingå i förteckningen över livskraftig bredbandsteknik, men FCC har inte samtyckt.

Mobilt bredband är tillgängligt för 81% av befolkningen som äger en smartphone. Denna tjänst tillhandahålls av någon av de mobila leverantörerna som Telia, Telenor, a3/3 etc. Endast 71% av landsbygden amerikaner har en smartphone, dock. Även bekvämlighet är verkligen en faktor, mobilt bredband är inte ett substitut för en fast anslutning. 4G-tjänsten (som ger den hastighet som krävs för att strömma video) är inte universellt tillgänglig, och de flesta telefoner kommer med antingen Datalock eller data throttling. Data caps blir svårare om man försöker vända en telefon till en “hotspot” för att ansluta andra enheter, som bärbara datorer och stationära datorer eller smarta TV-apparater. Detta är oroande för 20% av landsbygdens amerikaner som tillgång till internet enbart med sin mobila enhet.
Teknik i utveckling

5G är nästa generation av mobil anslutning, som kan stödja flera enheter och användare med flammande snabb uppladdning och nedladdningshastigheter. “G” i 5G avser generation. Med varje generation av mobilanslutning kan vi göra mer, från textning (2G) till e-post och textbaserad surfing (3G) till strömmande video (4G) för att ansluta hela vårt hem till internet (5G). För närvarande rullas 5G endast ut i selektiva områden-tätt packade (och rika) stadscentrum. Dessutom skapas inte alla 5G lika. För att komma åt de höga hastigheter som nämns i annonser behöver man en 5G-aktiverad telefon och en leverantör med så kallade “högbandsfrekvenser” (även känd som millimetervågor). Dessa radiovågor kan hantera en otrolig mängd information med otroliga hastigheter (1 Gig/1 Gig), men de kan inte resa långt (endast 800-1500 fot). Som sådan kräver de signalrepeterare som kallas ” små celler.”Eftersom så många små celler behövs och varje kluster kräver en fiberoptisk anslutning, kan glest befolkade landsbygden Amerika inte njuta av 5G service när som helst snart. Lågbandsfrekvenser, såsom de som används av T-Mobile, kan användas för att leverera en version av 5G-tjänsten. Dessa frekvenser färdas längre än högband, men ur användarens perspektiv kommer det bara att vara en liten uppgradering från deras 4G-anslutning.

Low Earth Orbital Satellites (LEOs) marknadsförs som nästa generations anslutning av företag som SpaceX och Amazon. I teorin kan dessa satelliter, som ligger närmare jorden än traditionella satelliter, leverera fiberliknande hastigheter med minimal latens jämfört med sina geostationära motsvarigheter. Allt detta är dock fortfarande under utveckling, och dess framgång och tillämplighet på landsbygden Amerika har ännu inte fastställts.